Wat is pittiger groene of rode curry?

De groene curry is over het algemeen het meest pittig. Dat komt doordat er groene pepers worden toegevoegd, maar ook groene specerijen zoals verse koriander, citroengras of basilicum. Deze kruiden geven de curry een fris tintje.

Thaise groene curry is de enige soort waarbij verse groene chilipepers gebruikt worden, deze curry smaak fris en scherp af. Het is lekker bij zowel kip, rundsvlees, vis of tofu. Rode curry krijgt zijn kleur van gedroogde rode chilipepers. Rode curry is pittig en kruidig, maar aardser en rokeriger dan de groene.

Groene Curry

Als u de pepers aankunt, ga dan voor een Thaise groene curry. Met de heerlijke aromatische ingrediƫnten zoals verse groene pepers, sereh en Thaise basilicum weet je zeker dat je een heerlijk Thais gerecht krijgt, groene curry combineert erg goed met kip, garnalen of groente.

Met kokosmelk kunt u het pittigheidsgehalte aanpassen, maar een echte Thaise groene curry moet natuurlijk wel een goede kick hebben.

Khiao-Wan

Rode Curry

Thaise rode curry’s zijn meestal minder pittig dan groene.

Het zijn de rode pepers in de pasta die de kleur aan deze curry geven. Ook nu kunnen we het pepergehalte afzwakken door de kokosmelk, maar je kunt ook de zaadjes en het binnenste witte vruchtvlees uit je pepers schrapen om een mildere pasta te maken.

In ons restaurant stellen we vaak voor de rode curry de combineren met biefstuk of zeebaars. In onze optiek de mooiste combinatie.

Keng-Phed

Tip voor hobby koks

Wilt u thuis ook wel eens proberen een lekkere curry te maken, zorg er dan voor dat u een goede kwaliteit koopt. Meestal kunt u goed terecht bij de lokale aziatische toko.

Bak altijd eerst de currypasta iets op, zodat de smaken goed vrijkomen. Voeg eventueel wat citroenblad toe en vervolgens de andere ingredienten.

Mocht het niet lukken kunt u altijd nog bij ons terecht !!