Authentiek Phad Thai recept
Pad thai is hét gerecht van Thailand en wordt op bijna elke hoek van de straat verkocht. Het betekent letterlijk ‘gebakken noedels’ en kan worden gemaakt met talloze varianten; de één heeft een voorkeur voor garnalen, de ander kip of tofu.
Het geheim van een goede Phad Thai schuilt hem in een goede balans van de saus. Voor de saus gebruiken wij tamarinde, palm suiker en vissaus.
Voor de Phad Thai
Uiteraard kun je het recept anders maken, versimpelen of meer in Nederland gebruikte ingrediënten gebruiken, maar dit recept zorgt voor een echt authentieke Thaise Phad Thai
- sjalot
- gedroogde garnalen
- Rijst noedels
- tofu
- ei
- pinda crum
- citroen
- tauge
- uiteraard dunne rijstnoedels
- chili naar smaak
Hoe maak ik de Phad Thai
Een pad thai is simpel en snel klaar. Het draait allemaal om timing en de juiste hoeveelheden. De saus op basis van tamarinde, vissaus en suiker wordt vooraf gemengd. Hierna worden de smaakmakers geroerbakt en gekookte noedels toegevoegd. Als allerlaatste gaat de pad thai saus erbij en wordt het geheel afgemaakt met pinda’s, een partje limoen en rode peper.